Laatste 10 aangekochte woningen: Verkoopbemiddeling Aankoopbemiddeling Ons Aanbod Ons Aanbod

 

Margrietlaan
wilnis

wilnis

Wissel
Aalsmeer

Hoekwoning met garage, waarbij de NHG een belangrijke rol speelde in het aankoopproces. Dit zette extra druk op de onderhandelingen die met goed gevolg zijn afgerond.

Citroenvlinderstraat 97
Aalsmeer

Als gevolg van mijn scheiding zocht ik woonruimte voor mezelf en mijn 4 kinderen. Het leek me makkelijk, de woningmarkt ligt behoorlijk stil, dus ik als koper zou wel snel een woning kunnen vinden. Helaas bleek dit niet zo makkelijk te zijn, als ik dacht.

Woningen waren er zat, maar voor de woningen die ik leuk vond kon ik de hypotheek niet rond krijgen. De regelgeving met betrekking tot het verkrijgen van een hypotheek werkte ook niet mee. Je mag maar 105% financieren met een hypotheek. Het kwam er eigenlijk op neer dat ik alleen hypotheek voor oude woningen kon krijgen omdat daar de vraagprijs binnen mijn budget lag, maar waar dan nog voor veel geld verbouwd zou moeten worden. En over zoveel eigen middelen beschikte ik niet. Inmiddels was ik particulier gaan huren.

Via een collega hoorde ik van duokoop en ben hierover op internet gaan lezen. Bij mij in de buurt zat een makelaar/adviseur die net de cursus van duokoop had gedaan en hij heeft mij op een avond alles wat ik weten moest verteld over duokoop. Ik zag weer kansen om een eigen huis te krijgen. Niet alleen de financiŽle aspecten waren interessant, maar door deze regeling kon ik ook bij aantrekkelijke nieuwere woningen gaan kijken, waar niet veel aan verbouwd hoefde te worden. Een passende woning was toen al snel gevonden.

Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden met duokoop en zie kansen voor de woningmarkt, want met deze regeling kunnen verkopers hun woningen makkelijker verkopen en is er meer aanbod om uit te kiezen voor kopers, aan de ene kant omdat er dus meer woningen op de markt komen, maar ook omdat het budget op een andere manier beschikbaar is voor de koper. Ik betaal een deel hypotheek, voor de opstal en een deel pacht, voor de grond. Doordat de canon/pacht fiscaal aftrekbaar is, net als de te betalen hypotheek rente zijn de nettolasten nu net zo hoog als de huur die ik per maand betaalde.

Ik heb het aankoop traject als erg spannend ervaren en heb me op sommige momenten wel een proefkonijn gevoeld met als gevolg, hier en daar een slapeloze nacht of alles wel (op tijd) goed zou komen. Voor zowel de makelaar/adviseur als mijn financieel adviseur was het de eerste keer dat ze met duokoop te maken kregen en dat hebben we geweten. Er valt nog wel wat te verbeteren aan de procedures en afspraken met de banken. De doorlooptijd heeft hierdoor behoorlijk vertraging opgelopen. Ook bij het berekenen van mijn lasten en het bepalen van mijn inbreng eigen middelen in de hypotheek liepen we tegen de verassing aan dat het iets duurder taxeren van de grond resulteerde in een bijna verdrievoudiging van mijn inbreng eigen middelen omdat door de toetsing NHG er niet met het fiscale voordeel gerekend mag worden en ik dus meer eigen middelen nodig had. Alles is goed gekomen en op 27 september, op mijn verjaardag zaten we bij de notaris. Als dat geen mooi verjaardagscadeau isÖ.??!!
We zijn nu aan het klussen en ik verwacht eind deze maand te verhuizen naar mijn eigen(T)huis.

Prinses Christinalaan 189
Uithoorn

Vanaf ons vakantieadres hebben we de eerste maal contact opgenomen met Cor de Jong. Hij ging direkt voor ons aan het werk en heeft de aankoop van deze woning tot in de puntjes geregeld. We durven hem daarom ook van harte aan te bevelen bij al onze vrienden. Heel hartelijk bedankt dat je alle zorgen bij ons hebt weggenomen.

Brandgans
Uithoorn

Succesvolle transactie gezien de tijd die koper had om een andere woning te vinden.
Gelukkig viel in deze de druk weg betreffende de overdrachtsbelasting, anders had 1 juli een hele dobber geworden.
Koper is uiters tevreden!

Wederik 106
Uithoorn

Tussenwoning die al minimaal 3 jaar te koop stond. Overgedragen voor een ( voor de koper ) zeer lekkere prijs.
Goede woning voor een gezin, wat er dan ook gaat wonen.
Woorden van de koper: "Heel erg bedankt voor alles wat je voor ons geregeld hebt, super."

Johan Frisostraat
Aalsmeer

driekamer woning, drive in woning met op begane grond garage, bad- en slaapkamer, eerste verdieping is woongedeelte.
Voor een zeer schappelijke prijs aangekocht.